huis van levenseinde

BELEEF JE LEVENSEINDE ZOALS THUIS

In het huis van levenseinde van Pass-ages zijn de tijdelijke huisgenoten onze gasten. In hun dagelijkse  behoeften worden ze door vrijwilligers begeleid en ze worden verzorgd door hun vertrouwde zorgprofessionals net zoals thuis.  

Het huis van levenseinde verwelkomt elke volwassen persoon in palliatieve zorg. Zij kunnen er verblijven tot het einde van hun leven, of tijdelijk: om thuis een kamer in orde te krijgen, om de mantelzorgers een adempauze te gunnen, of als steun bij een moeilijk moment.
Een verblijf duurt gewoonlijk tussen éen en drie maanden.

Pass-ages blijft in contact met verwanten na het overlijden.

Voor praktische informatie:
Lees onze presentatiemap over het huis van levenseinde hieronder
Neem contact met ons op via info@pass-ages.be
Bel ons op nr 0471 842 993


PRESENTATIE VAN HET HUIS VAN OVERLIJDEN - DOSSIER

Télécharger
Nederlands - Document downloaden
230306 Pass-ages huis voor levenseinde-c
Document Adobe Acrobat 992.6 KB

VIRTUEEL BEZOEK

WAAROM het STERVEN begeleiden?

Het woord  “sterven " wordt gebruikt om het proces voorafgaand aan de dood te beschrijven*.
 
Zowel bij sterven als geboorte ontpopt zich het onbekende.  
 
Het is daarom kostbaar om omringd te zijn en beluisterd te worden. De missie van Pass-ages is om mensen aan het einde van hun leven en hun families te ondersteunen en dat binnen een niet louter medische omgeving. Het ondersteuningsteam bestaat uit vrijwilligers en palliatieve verpleegkundigen. Zij werken nauw samen om de nodige zorg, aanwezigheid en welwillendheid te bieden.
 
(*) Lydia Muller, Het einde van het leven, een avontuur, Dervy, 2012, pagina 13-14.

VRIJWILLIGER WORDEN

Vrijwilliger zijn bij Pass-ages - we gebruiken de term "vrijwilliger" zoals voorzien door de wet - betekent tijd geven om het geboortehuis en het huis van levenseinde levend te houden.
 
Het veronderstelt de huizen gastvrij maken, deelnemen aan de reflectie over de verbanden tussen geboorte en dood, een team vormen en ervaringen uitwisselen, activiteiten voorstellen en organiseren in verband met Pass-ages, een warme aanwezigheid bieden aan mensen aan het einde van hun leven, een maaltijd bereiden voor jonge ouders, ... elk volgens zijn affiniteiten.
 
Het maakt van Pass-ages een leefomgeving die geboorte en sterven verwelkomt en dat in samenwerking met zorgprofessionals.